Intuïtie is een spier die je kunt trainen

Vroeger dacht ik dat intuïtie iets spiritueels, vaags, of zweverigs was. Als ik aan intuïtie dacht, dan dacht ik aan glazen bollen, geiten wollen sokken, wierook, en lange paarse gewaden. Inmiddels weet ik beter! In deze blog vertel ik je hoe de intuïtie training van Mindvalley Nederland me op tweede date naar Thailand stuurde. 

Gratis kaartjes voor de intuïtie training

Het tijdschrift Wendy verlootte kaartjes voor de tweedaagse Mindvalley intuïtie training in Amsterdam. Een training volgen bij Mindvalley stond al jaren op mijn verlanglijstje, maar als beginnende schrijver en ondernemer had ik daar geen budget voor. Ik stuurde de Wendy redactie een blog die ik in datzelfde jaar schreef. Daar vertelde ik hoe ik ‘als ik later groot ben’ bij Mindvalley wilde werken en hoe geweldig het zou zijn om naar het intuïtie weekend te gaan. Ik won een kaartje en ging gratis naar het seminar waar onder andere Wassila Hachchi me alles zou leren over intuïtie. Ik nam me voor om actief deel te nemen en – als de mogelijkheid zich aanbood- een casus in te brengen over keuzes maken. 

Een moeilijke keuze

Ik stond namelijk voor een belangrijke keuze. Na een geweldige eerste date met ene Marcelo, vloog hij een dag later naar Indonesië. Hij had een enkeltje geboekt voor een rondreis in Azië en zou voorlopig niet in Nederland zijn. Na een maand vloggen, video bellen en WhatsAppen vroeg hij of ik op tweede date wilde. Op vakantie. In Thailand. Ik zou mijn eigen vliegticket betalen en hij regelde de rest. Zijn enthousiasme was aandoenlijk. Maar deze workaholic zag het niet echt zitten om met een redelijk onbekende op vakantie te gaan en al haar werk te laten vallen. Ik was zojuist begonnen aan mijn eerste boek en durfde niet zomaar op vakantie, ondanks dat ik misschien best een weekje zon kon gebruiken. 

Delen van een dilemma

Op de eerste dag deelde ik mijn dilemma in de intuïtie training. Daar leerde ik dat intuïtie helemaal niet zo zweverig is als dat ik dacht dat het was. Ik leerde dat intuïtie als het ware een frequentie is (net als dat hersengolven) en dat je erop in kunt tunen. Het is er altijd, als je maar luistert. Wassila Hachchi leerde ons de techniek van visualisatie. Ik kreeg de opdracht om voor het slapen gaan te oefenen met de visualisatietechniek. ‘Maak als het ware een filmpje van jouw dilemma. Zie hoe het is. En visualiseer daarna hoe je je wilt voelen als je wél een keuze maakt, ongeacht wat die keuze is.’ We leerden om besluiten uit te besteden aan een hogere macht, wat zoveel betekent als iemand kiezen aan wie je jouw casus toevertrouwt.

In plaats van dat je ‘s avonds wakker ligt van jouw keuze bedenk je je dat jouw vertrouwenspersoon zich buigt over jouw casus, dat jij lekker kunt slapen en dat je voor nu even niets hoeft te doen.

Intuïtie vraagt om vertrouwen

Ik vertrouwde mijn casus toe aan Oprah Winfrey en ging met een gerust hart slapen. Luisteren naar je intuïtie vraagt om vertrouwen. Vertrouwen dat het antwoord je vanzelf invalt, zelfs als je niet snapt waarom. Na de visualisatie hoefde je slechts nog op te letten op de tekenen van jouw intuïtie. Zo gezegd, zo gedaan. Op de dag dat Marcelo met een zoveelste ticket voorstel appte, ontdekte ik dat er nog een klant was bij wie ik geen reiskosten had gedeclareerd. Ik verzamelde al mijn bonnetjes en ontdekte dat het opgetelde bedrag op de cent af overeenkwam met de ticketprijs naar Thailand. In nam 11 dagen vakantie, propte voor de zekerheid mijn laptop in mijn backpack en ben inmiddels bijna 2 jaar samen met Marcelo. Intuïtie is een spier die je kunt trainen, als je er maar naar durft te luisteren! 

Deze blog is geschreven door Marthe.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Over de blogs

Hier lees je in vogelvlucht terug wat moeder en dochter bespraken in de podcast serie.

ANDERE BERICHTEN