Over Trudy

Trudy Hommel is niet alleen de moeder van Marthe, maar ook van Tess en Bram. In het dagelijks leven werkt zij als systemisch opsteller, interim-manager en organisatieadviseur. Trudy is van origine verpleegkundige en schreef zelfs een boek over haar ervaringen in de palliatieve thuiszorg.

In 2008 startte ze haar eigen onderneming onder de naam ‘Trudy Hommel.’ Sindsdien werkt zij in verschillende interim-rollen en organisaties als procesbegeleider van niet rationele persoonlijke- en organisatievraagstukken.

Trudy komt het beste tot haar recht in leven en werken als ze carte blanche krijgt en al haar voelsprieten mag gebruiken. Haar missie is om kracht en energie in organisaties en individuen (opnieuw) te laten stromen. Ze is gespecialiseerd in organisatieopstellingen en familieopstellingen over allerlei thema’s en controversiële onderwerpen. Deze kennis deelt ze graag met jou in haar driedaagse opleiding ‘Werken met de Wondervraag’.

Boeken schrijven op Bali

Als Trudy niet aan het werk is, dan is ze waarschijnlijk aan het winkelen. Ze houdt van spullen, voor zichzelf en voor een ander. Wees niet verbaasd als ze een te groot gekocht paar schoenen aan jou doneert, of je spontaan een sjaal cadeau doet.

Je vindt Trudy ook regelmatig achter haar naaimachine, achter een cappuccino met havermelk bij vriendinnen of familie, of in een mooi vakantieland samen met haar geliefde Chris.

Daarnaast is de kans groot dat je haar treft in Frankrijk, het land van haar tweelingzus, in Engeland, bij haar oudste dochter op visite, of in Indonesië, het land waar ze ‘als ze later groot is’ nog eens een huis met zwembad gaat kopen.

Trudy droomt van nog meer leuke jurkjes, boeken schrijven op Bali, dat het goed gaat met man en kinders en dat ze nog heel veel mensen en organisaties mag wakker kussen met haar levenswerk.

Over Marthe

Marthe schreef als klein meisje haar eigen bedtijdverhaaltjes en vraagt vandaag de dag nog regelmatig ‘of ze even iets mag voorlezen’. In 2017 startte ze haar eigen onderneming onder de naam ‘Marthe Maakt.’ Ze schrijft columns, blogs, artikelen, boeken, opleidingen, syllabi en interviews. Marthe is onderscheidend in haar meedogenloze metaforen, liefde voor alliteraties, en haar sensitiviteit. Ze studeerde Human Resource Management – daarom maak je haar nog steeds het allergelukkigst met opdrachten waar haar ‘HRM-hart’ en creativiteit in samenkomen. Dat zie je vooral terug in haar allereerste boek ‘Het DNA van ontwikkeling – de reisgids van organisatieontwikkeling’, dat zij schreef met Marc Oonk.

Tegenwoordig schrijft ze over (werk)geluk, (arbeids)relaties, ondernemerschap, life hacks, en over alles wat zij meemaakt en wil delen. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd, althans volgens Marthe.

Creatief schrijven en hier en daar een salsa les

Naast schrijven helpt ze mensen om hun werkwensen op een rijtje te krijgen en deze te vertalen naar een onweerstaanbare LinkedIn pagina. In de tijd die ze ‘over’ heeft geeft Marthe trainingen en workshops over werk, personal branding, creatief schrijven en hier en daar een salsa les.

Marthe groeide op in Brabant met broertje Bram en zus Tess. Vandaag de dag woont ze in Breda samen met haar Braziliaanse vriend Marcelo, met wie zij zich samen ontfermt over de drietalige opvoeding van Simba de roodharige kat. In het weekend vind je haar diep in een goed boek, winkelend in de stad met haar moeder, op de koffie bij oma en opa, op de bank bij vriendinnen, of op de dansvloer in de salsa scene.

Marthe droomt ervan om nog heel veel boeken te schrijven en mooie dingen te maken, te reizen, te dansen, en om op een dag een TedTalk te geven.