Therapie is top en dit is waarom

Mijn moeder leerde me al op jonge leeftijd dat hulp vragen misschien wel een van de belangrijkste vaardigheden in het leven is. Ze heeft altijd eerlijk vertelt dat zij niet alle antwoorden had en stimuleerde ons al op jonge leeftijd om op tijd om hulp te vragen. Of dat nu bij de buurman, de juffrouw, of een goede therapeut was. Hulp is heel belangrijk! 

Kijken van een andere kant

Door op jonge leeftijd nieuwsgierig te zijn naar nieuwe perspectieven, leerde ik om de dingen in het leven van verschillende kanten te bekijken. Ik wist al vroeg dat mijn manier niet de enige manier was, en vond het dan ook een uitdaging om op zoek te gaan naar de beste manier! Ik leerde dat je nooit iets nieuws leert wanneer je de wereld alleen maar vanuit jouw eigen bril bekijkt. Tot op de dag van vandaag kijk ik nog met veel plezier ook eens door de bril van een ander. 

Plek voor perspectief

Ik ben het door de jaren heen niet altijd met mijn therapeuten eens geweest en het mooie is: dat hoeft ook niet. Het maakt eigenlijk niet uit of je therapeut A of B zegt. Het gaat erom dat je iets hebt om je toe te verhouden, of je het er nu gruwelijk mee eens of mee oneens bent. Door met een ander te praten, leer je over jouw eigen standpunten en gedachten. Dit helpt je om opnieuw naar jouw situatie te kijken, te ontdekken waarom je je voelt zoals je voelt en waarom je A of B zo belangrijk vindt. 

Pak je plek

Therapie is een plek waar het helemaal over jou gaat. Je hoeft niet uit beleefdheid nog te vragen hoe het met de ander gaat. Je hoeft geen rekening te houden met de gevoelens of standpunten van de ander. Het is een plek waar je ongestoord jezelf kunt zijn, kunt delen over de dingen die jou dwars zitten en waar je gezien en gehoord wordt. In die bubbel is het veilig om jezelf te ontwikkelen, te onderzoeken waarom je denkt en voelt zoals je doet, en te leren of er betere manieren zijn om met je gedachten en gevoelens om te gaan. 

Deze blog is geschreven door Marthe 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Over de blogs

Hier lees je in vogelvlucht terug wat moeder en dochter bespraken in de podcast serie.

ANDERE BERICHTEN