Wachten op de ware

Ik ben blij met het tijdperk waarin ik geboren ben. Een tijdperk zonder smartphones, maar misschien met wel meer verbinding als in de huidige tijd van 5G en glasvezels. Een tijd waarin je eerst een praatje met iemand moest maken om een telefoonnummer (van de huistelefoon wel te verstaan) te bemachtigen. Vandaag de dag lijkt de volgorde andersom. Met gratis apps als Tinder en Happy start je een nieuw contact met iemands telefoonnummer en of er dan echt een klik is moet nog blijken. Ook ik vond 23 jaar geleden mijn huidige man via een datingbureau. Maar dat ging er toch even anders aan toe dan de huidige apps. Lees in deze blog mijn verhaal.

Single, but not ready to mingle

Het is lastig om te daten als alleenstaande moeder met 3 kleine kinderen en een onregelmatige baan. Na 3 jaar alleen met mijn kroost droomde ik van een nieuwe liefde. Om mijn verlanglijst te verhelderen, besloot ik een jaar niet te daten. In plaats daarvan brandde ik elke avond een kaarsje in het volste vertrouwen dat de nieuwe man in mijn leven op precies het goede tijdstip de weg naar mij zou vinden. Ik bedacht dat hij misschien zijn scheiding nog aan het regelen was. En dat ik als ik mijn verlanglijst niet helder had, ik nog niet gevonden kon worden door deze man. Het gaf rust in m’n hoofd en vertrouwen in mijn hart. 

Soms moet je de liefde een handje helpen

In het voelen van mijn verlangen naar die schouder om op uit te huilen en die arm om me heen was ik niet altijd even rustig en blij. Een vriendin opperde dat ik me ik kon schrijven bij een datingbureau! Dat gaf een gevoel van verontwaardiging, want ik was altijd van mening dat je dan wel heel wanhopig moest zijn. Alsof je als een laatst overgebleven muurbloem op een feestje zat. Dat beledigde ego stukje was snel verdwenen en ik besloot me toch in te schrijven. Mijn vriendin overtuigde mij dat kaarsjes branden leuk is, maar dat er niets mis was met een duidelijk uithangbord van waarnaar ik op zoek was. Ik betaalde een rib uit mijn lijf – 1200 gulden – en verzekerde mezelf een jaar lang van een discreet uithangbord. De ene maand ontvingen de mannen de map met uithangbordjes en de ander maand de dames. Je vroeg dan maximaal 3 nummers op. Leuk detail: er stonden geen foto’s in die boekjes. Met het telefoonnummer dat je kreeg van de consulent kon je in contact met de prins.

Leren in de liefde

Het eerste nummer dat ik vroeg, was gekoppeld aan mijn huidige man. Het was liefde op het eerste gezicht. Na 3 ontmoetingen bespraken we: is dit het dan? Gaan we ons uitschrijven bij het datingbureau? We besloten er helemaal voor te gaan! Dit jaar zijn we 23 jaar samen. Wat ik leerde van dit proces is dat het echt fijn is om met je kinderen alleen te wonen na een scheiding. En dat je vervolgens ook de ruimte neemt om jezelf als mens en potentiële partner opnieuw uit te vinden. Als je de pijn verwerkt van je verloren illusies van voorgaande relaties en jezelf opnieuw uitvindt, ben je klaar voor een nieuwe liefde in je leven. Ik weet het zeker: elke vorm van jou heeft een eigen nieuwe prins op het witte paard die daar het beste bij past!

Deze blog is geschreven door Trudy. Ben je nieuwsgierig naar het hele liefdesverhaal? Luister dan naar de podcast ‘Liefde mag ook leuk zijn‘.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Over de blogs

Hier lees je in vogelvlucht terug wat moeder en dochter bespraken in de podcast serie.

ANDERE BERICHTEN